Mario van der Ende als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Mario van der Ende

Oud-topscheidsrechter Mario van der Ende wordt regelmatig gevraagd om zijn expertise op het gebied van arbitrage.

Door zijn ruime ervaring is hij een geschikte spreker tijdens een sponsoravond, maar ook op bedrijfsbijeenkomsten en onderwijsinstellingen.

Mario van der Ende als spreker

Een energieke man die vindt dat het leven spannend en verrassend moet blijven en dat je hier zelf grotendeels de hand in hebt. Mario combineert kritisch vermogen met integriteit. Hij weet uitstekend te verwoorden hoe je je eigen doelen kan verwezenlijken. Van der Ende floot 135 internationale wedstrijden waaronder diverse EK’s en WK’s.

Wat is er veranderd in de tijd dat hij zelf actief scheidsrechter was en de arbitrage van tegenwoordig? Maakt dit het voetbal beter, mooier of meer zuiver? Wordt er nu meer volgens de regels gefloten of is doorspelen een belangrijk element geworden? Ook met de komst van de VAR is er veel veranderd. Maakt dit het voetbal beter, mooier of meer zuiver? Vraag het deze oud-topscheidsrechter.

Zijn lezing zet aan tot reflectie en maakt deelnemers enthousiast met zijn ideeën aan de slag te gaan. Mario maakt hierbij gebruik van voorbeelden en anekdotes uit zijn omvangrijke carrière, overgoten met een sportief humoristisch sausje. Daarnaast steekt hij zijn mening en visie over de VAR niet onder stoelen of banken. Vraag hem zijn mening!

Onderwerpen Mario van der Ende

  • Aan welke eisen hoort de moderne arbitrage te voldoen?
  • Wat kan het bedrijfsleven of het onderwijs leren van een oud-toparbiter?
  • De VAR (de videoscheidsrechter).
  • Leiderschap.
  • Het voor- of nadeel van teamwork.
  • Communicatie.
  • Omgaan met succes en teleurstelling. 
Wat is het tarief voor Mario van der Ende als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!
Kosten voor Mario van der Ende als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!
Oud top-scheidsrechter Mario van der Ende als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!
Oud top-scheidsrechter Mario van der Ende als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl! Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Scheidsrechter Mario van der Ende

Mario van der Ende is één van de grootste iconen uit de scheidsrechterswereld.  Mario werd in 2004 gekozen tot scheidsrechter van de eeuw ter gelegenheid van 50 jaar betaald voetbal in Nederland.

Hij floot zo’n 800 wedstrijden in binnen- en buitenland waaronder vier duels om de Johan Cruijff schaal, vier bekerfinales, twee EK ’s en twee WK ’s en de legendarische halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Borussia Dortmund. Bij deze wedstrijd werd één van de goals door overenthousiaste toeschouwers omver getrokken.

Als voetballer speelde hij bij GONA en ADO Den Haag. Vervolgens haalde hij trainersdiploma’s D,C,B. Hierna werd hij trainer van onder meer ADO Den Haag, Westerkwartier, VUC en v.v. Rijswijk. Ook was hij scout, begeleider en trainer van het KNVB Jeugdplan Nederland en docent arbitrage bij de KNVB en FIFA. In 2005 bracht hij zijn boek uit genaamd “Gebroken Doelpalen’. In maart 2009 verscheen het boek “Hé scheids!” dat hij samen schreef met journalist Vincent Ronnes.

Mario is ook columnist bij het Algemeen Dagblad en heeft een radioprogramma dat “Bloed Zweet en Tranen” heet op ALLsportsradio.

Check beschikbaarheid Mario van der Ende

    Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!